Varmaste vinterjackan Herr 2023 – Bäst i Test

Bäst i test - Varmaste vinterjackan Herr

Mountain Equipment K7

BÄST I TEST

 • Mycket bra isolering
 • God användarvänlighet
 • Populär hos Outnorth

Varmaste Vinterjackan herr - Mest prisvärd

Norröna by Norrøna Down750 Hood

MEST PRISVÄRD 

 • God isolering
 • Prisvärd!
 • Bra för hela vintern

Se pris hos återförsäljare

 

Vilken är den varmaste vinterjackan? Outdoorexperten är en av de E-butiker som testat sina bästa vinterjackor utifrån flera olika punkter. Vinnare blev Mountain Equipment medan andraplatsen blev delad mellan Norröna Down 750 samt Houdini M.Bouncer.

 

Mountain Equipment K7 

Varm vinterjacka herr
 • 90/10 gåsdun med en fill power på 8000
 • Justerbar hjälmkompatibel huva fodrad med EXL, dvs stretch i fodret
 • Helt vindtätt och kraftigt vattenavvisanden

Moutain Equipment K7 Jacket blev ”Bäst i Test” när Outdoorexperten testade ett par vinterjackor. Totalt gavs 9,2 poäng av 10.

Högsta möjliga betyg gavs till isolering vilket även gör att vi utnämner den till ”varmaste vinterjackan”. Även ”Användarvänlighet” fick högsta möjliga betyg. De två punkter som drog ner totaltbetyget något var ”Design” och ”Pris”. Detta med ett pris på ca 5000 – 5 500 kronor i butik.

Men det högre priset speglar även högre kvalité. En jacka som håller värmen även i riktigt tuffa förhållanden. Trots detta väger jackan lite (minst i testet). Jackan kan köpas i färgerna Cosmos Blue och Cardinal Orange.

Oavsett om det gäller alpinism, långväga arktiska expeditioner eller skoterfärder är Mountain Equipment K7 Jacket kompromisslös i sin kombination av isolering, vikt och rörlighet


Norröna by Norrøna Down750 Hood

Vinterjacka herr

SE PRIS HÄR 

 • Stormhuva med enhandsjustering som passar för klätterhjälm
 • Kan packas i egen ficka
 • Stormhuva med enhandsjustering som passar för klätterhjälm

Norröna by Norrøna Down750 Hood kom på en delad andraplats . Jackan ges högsta möjliga betyg på ”Pris” och ”Design”. Detta däremot till bekostnad på isolering (värme). Priset i butik är på ca 5000 kronor vilket alltså inte är mycket lägre än vinnarjackan ovan. En smidig vinterjacka med stilren design och värmande dun.

…en av Norrönas varmaste dunjacka för en aktiv livsstil

Norrøna Down750 Hood är en vindtät dunjacka med både dun och syntetisk isolering. Dess funktion och design kommer från Norrönas jackor för bergsklättrare men med en nedtonad mjukare look.


Så presenteras bästa / varmaste vinterjackan

vinterjackoronline.se presenteras årligen resultat av tester på olika vinterjackor. Detta utifrån följande kriterier:

 1. Vinterjackor ska gå att köpa i Sverige

Det finns ett flertal utländska och svenska tester på vinterjackor. Detta med fokus på allt från värme till funktion och design. Men för att testet ska fylla en funktion bör jackan även kunna köpas i Sverige. Därmed väljs tester ut där jackor finns till salu i en svensk E-butik.

 1. Tester utförda av E-butiker

De flesta tester är genomförda av E-butiker. De väljer själva ut ett par varma vinterjackor från sitt utbud och ställer sedan dessa mot varandra utifrån ett flertal punkter. Det finns av självklara skäl inget test som har med samtliga vinterjackor på marknaden så att utgå från E-handlarnas egne tester blir ett sätt att begränsa utbudet. Men det innebär även att testerna kan anses vara subjektiva. Detta utifrån att E-handlarna primärt utgår från sitt eget utbud.

 1. Bästa eller varmaste vinterjackan

Det vanligaste är att testerna utser ”bästa vinterjackan”. Detta utifrån kriterier så som exempelvis värme, användbarhet, estetik och pris. Därefter sammanställs betyget till ett slutgiltigt totalbetyg. Det innebär även att en jacka som blivit utnämnd som ”Bäst i test” inte nödvändigtvis måste vara den som fått högst betyg på ”Värme”.

De vinterjackor som presenteras på denna hemsida kommer däremot presenters med värme som primär jämförelsefaktor.

Bäst i test - Varmaste vinterjackan Herr

Mountain Equipment K7

BÄST I TEST

 • Mycket bra isolering
 • God användarvänlighet
 • Populär hos Outnorth

Se pris hos återförsäljare

Varmaste Vinterjackan herr - Mest prisvärd

Norröna by Norrøna Down750 Hood

MEST PRISVÄRD 

 • God isolering
 • Prisvärd!
 • Bra för hela vintern

Se pris hos återförsäljare

 

Kom ihåg – Individuell passform och byte

Det är inte bara hur vinterjackan är isolerad som avgör hur varm den kommer att upplevas. Till stor del är även passformen avgörande. En stark rekommendation är därför att köpa från svenska E-butiker då de, enligt lag, måste acceptera öppet köp i minst 14 dagar. Förutsatt att jackan provas försiktigt, och inte några skador eller smuts uppstår, kan den skickas tillbaka varpå pengarna återbetalas.

Därmed går det köpa hem och prova innan ett beslut tas om den ska behållas eller inte. Önskas de skickas tillbaka bör alltid E-handlarens villkor gällande retur kontrolleras.