Varmaste vinterjackan Herr 2021 – Bäst i Test

Vilken är den varmaste vinterjackan? Under vintern 2018 – 2019 och vintern 2019 – 2020 så har både Sportamore och Popular Mechanics utsett Bäst i Test på vinterjackor. Detta utifrån ett flertal populära modeller av varma vinterjackor i olika modeller och utseenden.

Vi presenterar vinnarna när det kommer till varmaste vinterjackan – de tre vinterjackorna är i olika stilar så du kan välja den modell som passar just dig bäst!


The North Face – Mens Gotham Jacket (Bäst vinterjacka)

The North Face - Mens Gotham Jacket

The North Face Gotham Jacket fick betyget “Bäst vinterjacka överlag” (Best Overall) när den amerikanska sidan Popular Mechanics jämförde vinterjackor i början av 2020. Detta i artikeln ”bästa high-tech jackorna för att hålla sig varm denna vinter”.

En jacka med mycket få kompromisser när det gäller värme och funktionalitet. Jackan lyfts bland annat upp som favorit av Switchback Travel utifrån att man får mycket jacka för pengarna. Det som nämns som nackdel är dess vikt och storlek.

Men det är något man får räkna med om värmen sätts som första prioritet. De nämner även att damjackan i samma modell, Gotham II, är av samma höga kvalité. Jackan finns i svart, grönt och beige.

  • Avtagbar huva med avtagbar pälskant
  • Frontfickor, Bröstficka, Armficka
  • Fillpower 550 cuin dun

Haglöf Dala Mimic – Mindre och lättare men varm ändå

Haglöfs - Dala Mimic Hood Men
När det kommer till värme skiljer det ytterst lite mellan Haglöf Dala Mimic och flera andra av vinterjackorna i ett av testen. Det som främst skiljer vinterjackorna åt är istället design och passform.

Dala Mimic är en lättare och kortare jacka som sitter tightare. Vill du inte ha en allt för tight jacka kan en storlek större väljas än vanligt. En ”fashion-jacka” som inte tummar på värme – vilket annars är ovanligt.

  • Varm modern fashion jacka
  • Huvudmatrial i Polyamind

Patagonia M’s Tres 3-in-1 Parkas (Bäst 3-in-1)

Patagonia - Ms Tres 3-in-1 Parka

Patagonia Tres 3-in-1 Parka är en mycket mångsidig jacka som fick utmärkelsen ”Best 3-in-1” av Popularmechanics. Jackan har visserligen ett högre pris än de övriga men anses passa dig som ”vill få ut så mycket som möjligt av en vinterrock”. Orsaken är att det är tre jackor i en vilket även är grunden för dess goda värme.

Ta bara på dig skaljackan om det regnar, bär zip-outjackan under vid kyla och välj enbart foderjackan när solen börjar komma fram. Zip-outjackan kan fästas ihop med skalet så det blir enkelt att hantera dem som en enda jacka. Jackorna kan alltså användas separat eller tillsammans för större värme.

  • Tre jackor i en lösning
  • Dun i innerjackan (Fillpower 700 cuin)
  • Justerbar och avtagbar huva

Bäst i Test gånger två

Alla vinterjackor som presenteras här ovan är antingen från Sportamores Bäst i Test som de har gjort två gånger de sista åren eller de topplistor som Popular Mechanic presenterade december 2018 respektive januari 2020. Det är totalt 22 stycken olika modeller som testats, både till dam och herr.

Testerna hade något olika fokus men bland annat testades fördelar på: Slitstark – Passform – Komfort – Design och Värme. I ett av testen valde man även att visa om modellen var: Liten eller Stor i storleken – Lätta eller Tunga – Kort eller Lång modell – Tunt eller Tjockt tyg. Självklart presenterades alla jackor även med pris, färger och material.

Att ta upp så pass många detaljer ger vinterjacksköparen en ovanlig och väldigt bra och bred information. Det är ju en väldigt stor skillnad på en vinterjacka som ska användas för att stillastående se på en kall och blåsig SM final i Bandy mot en vinterjacka som i första hand ska vara moderiktig när man går runt på stan för att ta en fika.