Varmaste Vinterjackan - Bäst i Test - Herr
Varmaste Vinterjackan - Bäst i Test - Dam

Varmaste vinterjackan Herr (Bäst i test av Sportamore)

Elvine-Hercules
Elvine Hercules
Vinson Polo Club - Benjamin
Vinson Polo Club – Benjamin
Wyte Thunder
Wyte Thunder

När Sportamore genomförde en test av ett flertal populära modeller av varma vinterjackor visade det sig att jackorna fick olika betyg både gällande värme, kvalité och design. Utifrån varmast vinterjacka kom jackorna på följande platser.

Elvine Hercules – Varmaste vinterjackan 5/5

Söker du en riktigt varm vinterjacka? Då kan mycket väl Elvine Hercules vara ett alternativ. Här kompromissas det verkligen inte på värmen. Detta utan att priset far i höjden.

”Testpanelen ÄLSKAR den här jackan och ger ut högsta poäng”

Hercule är en snygg, lång parkasjacka med ulligt foder. Yttertyget har behandling av oljevax vilket skapar ett tydligt skydd mot fukt och vind. Modellen har en fluffig huva.

En lång varm vinterjacka som är rymlig i storleken och har en varm huva. Den varmaste jackan i testet.

Jackan sammanfattas med ”Jättelyxig, varm och supersnygg”

Kvalité 4,9/5

Temperatur 5/5

Design 5/5

Läs mer om jackan här

Vinson Polo Club Benjamin – Värme 4,2/5

Denna vinterjacka är relativt liten och tight i förhållande till den värme som ges. En modell som upplevs sportig, tight och medellång.

Testpanelen tyckte att jackan var fluffig som en dunjacka men jackan är helt tillverkad i polyester. Huvan får både ris och ros. Ros på grund av att man kan dra åt den med en dragsko, ris för att den inte är heltäckande kring ansiktet som vissa testpersoner hade önskat.

Jackan sammanfattas med ”Sportig, tight och rejäl” samt att den är ”tålig och slitstark och värmer bra vid minusgrader”

Kvalité 4/5

Temperatur 4,2/5

Design 4,1/5

Läs mer om jackan här

Wyte Thunder – Värme 4,2/5

Detta är en vinterjacka för de som gillar fluffiga, stora och rymliga jackor. Det är nämligen så som många i testpanelen beskriver modellen. Trots detta upplevs den relativt lätt i förhållande till des storlek.

En klassisk dunjacka som verkligen ger värme. Den går även ner lite över baken vilket uppskattas värmemässigt. Har dessutom kardborreknäppning i ärmsluten och huva med dragsko.

Hos testdeltagarna var det jackans finesser samt värmen som lyftes fram. Den har bland innerficka med uttag för hörlurar samt hällor på dragkedjorna som gör att man kan öppna/stänga trots att vantarna är på.

Jackan sammanfattas med ”Fluffig, varm och stor”. (Prisvärd borde även läggas till)

Kvalité 4/5

Temperatur 4,2/5

Design 4,1/5

Läs mer om jackan här

Peak Performance Frost Down Hood Jacket – Värme 3,2/5

En relativt tunn vinterjacka som sitter ganska tight, har liten luva och upplevs tunn. När testpanelen skulle sätta betyg på Lätt/Tung blev betyget mycket lätt. Just dess lätthet i förhållande till dess värme var det flera testdeltagare som påpekade. Exempelvis sa en ”Det är otroligt hur lätt den är, men ändå värmande”

Jackan sammanfattas med ”Lätt, lyxig och varm”. En varm jacka – som däremot inte är lika varm som de övriga. En mellanjacka som klarar av normalkyla.

Kvalité 5/5

Temperatur 3,2/5

Design 5/5

Läs mer om jackan här

Wyte Electron – Värme 3,2/5

När design och form värderas högt så kan Wyte Electron vara ett bra val. Den får nämligen 5/5 poäng på design. En snygg, stilren och trendig vinterjacka som i grunden ser ut som en klassisk basjacka – men har mer värme.

”Den är lagom varm för en mild vinterdag och perfekt för höst och vårvinter” säger en testdeltagare.

En tunn och lätt jacka som är av en längre modell. Jackan sammanfattas med ”Snygg mjuk och genomarbetad”. Är däremot inte den varmaste vinterjackan.

Kvalité 4/5

Temperatur 3,2/5

Design 5/5

Läs mer om jackan här

Elvine-Hercules
Elvine Hercules
Vinson Polo Club - Benjamin
Vinson Polo Club – Benjamin
Wyte Thunder
Wyte Thunder