Varmaste vinterjackan Dam 2024 – Bäst i Test

Varmaste vinterjackan - Dam

Svea Miss Smith

“BÄST I TEST” 

Varamste vinterjackan dam - Peak Performance Helium

Peak Helium

“Bäst lättviktsjacka” 

Vinterjacka dam - Pantagona Micro

Pantagona Micro

“Bäst för den aktive” 

Vilken är den varmaste vinterjackan för dam? Ett par olika tester av vinterjackor under 2018 till 2020 har svaret. Vilken jacka du bör välja beror främst på hur jackan ska användas.

Mest värme – Svea Smith Jacket

Lättviktsjacka – Peak Performance Helium

För den aktive – Pantagona Micro Puff Hoody

Läs mer om bäst-i-test vinnarna för de varmaste dam vinterjackorna:


Varmaste vinterjackan Dam – Svea Smith Jacket

Varmaste vinterjackan - Dam

Svea Miss Smith

“BÄST I TEST” 

Sportamore har genomfört tester på totalt 15 jackor för dam och herr (se resultatet för herr här). Den jacka som gavs högsta betyg på värme var Svea Smith Jacket som här fick högsta möjliga betyg.

En lång klassisk vinterjacka med rejäla fickor, huva och pälskrage. Vaddering är av 80 % dun och 20 % fjäder och består i övrigt av bomull och nylon.

Enligt butiken är detta en ”storsäljare år efter år” vilket både kan bero på jackans värme och tidlösa design. Den anges även vara mycket slitstark.

Enda negativa med vinterjackan är dess storlek och tyngd. Men det är samtidigt inte oväntat med tanke på den värme som jackan ger. Ska högsta värme uppnås kommer det bli de lite större jackorna som behöver väljas.

  • Väldigt bekväm
  • Högsta betyg på värme
  • Klassisk design

”Given vinnare under vinterns kallaste dagar”


Varmaste lättviktsjackan – Peak Perfomance Helium

Varamste vinterjackan dam - Peak Performance Helium

Peak Helium

“Bäst lättviktsjacka” 

Testfakta är en av de största aktörerna i Sverige som genomför oberoende tester av konsumentprodukter. I deras test av lättviktsjackor fick Peak Performance Helium högsta betyg (5 av 5) på värmeisolation.

Det var även den enda jackan i testet som fick så högt betyg. Övriga låg mellan 3,0 och 4,6. En klassiskt, och snygg, dunjacka med yttertyg av polyamid. Även när jackan blöttes ned bibehölls hög värmegrad – något som alla dunjackor inte klarar av.

”Varmast i testet är dock Peak Performance dunfodrade jacka ”Helium”

Varför välja lättviktsjacka?

Lättviktsjackor är mycket populära tack vare att de inte är lika klumpiga som stora vinterjackor men ändå kan ge liknande värme.

Jackan kan både användas enskilt samt med en fleecetröja under för ytterligare isolering. I jämförelsen ställdes både jackor med dun och polyester – gällande värme vann dunjackorna.

  • Högsta betyg på värme
  • Håller även värmen vid väta
  • Lättviktsjacka – enklare att ta med

För den aktive – Pantagona Micro Puff Hoody

Vinterjacka dam - Pantagona Micro

Pantagona Micro

“Bäst för den aktive” 

Även Popular Mechanics har testat vinterjackornas värme, passform och funktion. I testet gavs Pantagona Micro Puff Hoody pris för ”Best Puffy Jacket”.

Jackan sitter åt kring kroppen utan att upplevas begränsa rörelsefriheten. En jacka för aktivitet och vardag.

Jackan har en hög hals och huva som kan dras åt för att hålla dig varm. Samtidigt är det tydligt konstruerad för människor i rörelse.

Det är PlumaFill som isolerar men med olika mängd på olika delar av jackan. Kring kroppen är det 135 gram medan det i sidopanel och ärmar är 95 gram.

  • För den aktive
  • Vattentålig
  • Låg vikt och lätt att komprimera i packning

Bäst i test underlag

Vinterjackorna för dam ovan är från flera olika tester gjorda de senaste vintrarna av Popular Mechanics, Sportamore samt Testfakta.