Varmaste Vinterjackan - Bäst i Test - Herr
Varmaste Vinterjackan - Bäst i Test - Dam

Varmaste vinterjackan 2019 Herr – Bäst i Test

Wyte - Arthur - Grön

Haglöfs - Dala Mimic Hood - Blå

Wear Colour - Zeal Jacket - Blå

Vilken är den varmaste vinterjackan? Under vintern 2018 – 2019 genomförde Sportamore ett Bäst i Test av ett flertal populära modeller av varma vinterjackor i olika modeller och utseenden. Vi presenterar vinnaren när det kommer till varmaste vinterjackan men också två stycken toppval ytterligare – de tre vinterjackorna är i olika stilar så du kan välja den modell som passar just dig bäst!

Wyte Arthur – Varmaste vinterjackan herr

Wyte - Arthur - Grön
Är det framförallt komfort, värme och design som prioriterats vinner Wyte Arthur. En jacka som fick högsta betyg gällande värme i jämförelse med resterande testade vinterjackor. Fick 8/10 i ”Komfort” och 9/10 på ”Design”

Fördelen är att jackan är av en lång rak modell som även möjliggör att man kan ha ett tjockare lager under för ytterligare värme. Det är alltså inte någon skräddarsydd passform utan här är det värme och komfort som prioriteras.

Testpanelen sammanfattar jackan med ”Varm, bekväm och pålitlig”. Man nämner även att ”du köper den här jackan främst för den värmande effekten”

Enda nackdelen är just att den upplevs kort. Därmed kan det skapas en glipa i ryggen om du leker i snön med barnen eller jobbar på huk. Men i dessa fall ska alltså en större storlek väljas.

Haglöf Dala Mimic sammanfattas med ”En rejäl vinterjacka för den modemedvetna…”


Haglöf Dala Mimic – Mindre och lättare men varm ändå

Haglöfs - Dala Mimic Hood - Blå
När det kommer till värme skiljer det ytterst lite mellan Haglöf Dala Mimic och trean i testet Wear Colour Zeal Jacket (se nedan). Det som främst skiljer vinterjackorna åt är istället design och passform.

Dala Mimic är en lättare och kortare jacka som sitter tightare. Vill du inte ha en allt för tight jacka kan en storlek större väljas än vanligt. En ”fashion-jacka” som inte tummar på värme – vilket annars är ovanligt.


Wear Colour Zeal Jacket – Allroundjacka som passar till det mesta

Wear Colour - Zeal Jacket - Blå
På tredje plats över varma vinterjackor presenteras Wear Colour Zeal Jacket. En jacka som ”sitter som ett smäck” om du hittar rätt storlek. Här är storleken något stor så välj ett steg mindre i storlek om du vanligtvis brukar uppleva jackor stora i din vanliga storlek.

Jackan får 9/10 på ”Komfort” och 9/10 på ”Design” och beröms för att vara tillräckligt snygg för att användas till vardagen men även tillräckligt varm och funktionell för skidåkning eller vandring.

Jackan sammanfattas med ”En jacka som har allt som du vill ha utan att bli för funktionell”. En snygg allroundjacka som passar jämnt.


Alla vinterjackor som presenteras här ovan är från Sportamores Bäst i Test som de gjorde i slutet av 2018. Det var totalt 15 stycken olika modeller fördelat på 8 stycken dammodeller och 7 stycken modeller för herrar som testades grundligt.

Det var ett större antal olika punkter som kontrollerades noga, dessa var fördelade på: Slitstark – Passform – Komfort – Design – Värme samt för att göra det så smidigt som möjligt så har de även visat om modellerna var: Liten eller Stor i storleken – Lätta eller Tunga – Kort eller Lång modell – Tunt eller Tjockt tyg. Självklart presenterades alla jackor även med pris, färger och material.

Att ta upp så pass många detaljer ger vinterjacksköparen en ovanlig och väldigt bra och bred information. Det är ju en väldigt stor skillnad på en vinterjacka som ska användas för att stillastående se på en kall och blåsig SM final i Bandy gentemot en vinterjacka som i första hand ska vara moderiktig när man går runt på stan för att ta en fika.

Wyte - Arthur - Grön

Haglöfs - Dala Mimic Hood - Blå

Wear Colour - Zeal Jacket - Blå