Bästa vinterjackan för barn

jacka barn

Det finns ett flertal tester av vinterjackor för barn – med delvis olika vinnare. Orsaken är att testerna fokuserar på olika faktorer samtidigt som testerna bara omfattar ett par jackor per test. Nedan presenteras en av vinnarna – Didrikson Nokosi Park.  

Se aktuell pris hos Jollyroom här

Om Didrikson Nokosi Park

På Jollyroom presenteras Didrikson Nokosi Park som ”storsäljare” och det lätt att förstå varför. Premiummärket Didrikson lever upp till sitt rykte gällande hög kvalité och att vara ett populärt klädesmärke för barnkläder.

Nokosi är en parka som är varmfodrad och både vatten- och vindtät. I likhet med de flesta vinterplagg från Didrikson är sömmarna tejpade.

Lite större

Något som karaktäriserar parkas från Didrikson är att de är lite större i storlekarna är många andra märken. Det är även något som de påtalar i produktbeskrivningen av denna jacka. Just denna parkas är dessutom extra lång för att gå ner över barnets rumpa och värma ordenligt.

Extend Size

En nackdel med vinterkläder för barn är att de är relativt dyra och att barnen växer så snabbt att nya storlekar behöver köpas varje år. Det är ett problem som Didrikson utgått ifrån när de utvecklade ”Extend Size”. En smidig och uppskattad funktion som innebär att armlängden kan förlängas med en storlek. Därmed kan ärmarna göras längre när barnet växer.

Bygger på testvinnaren

Att Nokosi Park utses till den bästa vinterjackan är inte helt oväntat. Modellen är nämligen en vidareutveckling på barnoverallen Migisi, som vunnit Bäst i Test. Målet har därmed varit att ta tillvara på de funktioner som Migisi uppskattas för och använda dessa i utvecklingen av vinterjackan.

Kortfakta

  • Huva – Avtagbar huva med fuskpäls som både värmer och skyddar mot snö
  • Färg – Finns i gul, grön, ljusblå, mörkblå och lila
  • Säkerhetsögla – Fäst vantarna i säkerhetsöglan så de inte kommer bort.
  • Reflexer – Reflexer finns på både rygg, ärmar och huva
  • Vattenpelare – Jackan hanterar en vattenpelare på 5000mm. Om den däremot tvättas tre gånger minskas skyddet till 3000 mm. Överlag bör däremot inte ytterjackor maskintvättas. Om det uppstår fläckar är det oftast bättre att försöka få bort dessa med varmvatten.
  • Material – Vinterjackan är tillverkad av 100% Polyester
  • Pris – Priset är cirka 1300 kronor. Didrikson har generellt högre prisnivåer men samtidigt har plaggen ett mycket bra andrahandsvärde just tack vare märkets goda rykte.