Bästa småbarnsoverallen

Bäst vinteroverall

För de yngre barnen är vinteroverall betydligt mer funktionsdugligt än en varm vinterjacka. Men vilken overall ska köpas? Vilken är varmast? Vilken är bäst? Det svenska klädföretaget Reima vann ett Bäst i test 2019 med sin overall ”Gotland”. Inte helt oväntat då de två år vunnit med overallen Reima Stavanger.


”Välkonstruerad vinteroverall av högsta kvalitét, som alltid håller varmt och torrt”


Nästan varje år brukar stora tester av barnkläder genomföras och presenteras online. Detta både med fokus på overaller, kängor och jackor. Överlag är det lättare att hitta tester på just barnkläder än vuxenkläder vilket kan förklaras i att påfrestningarna blir betydligt större på barnkläderna.

Ett märke som ofta är med i toppen är Reima. Två år har Reima Stavanger fått högsta betyg och i ett test med fokus på overaller för de minsta i familjen vann Vinteroverall Gotland första placeringen. Fler tester och exempel på bra barnkläder och babyprodukter för ruskväder hittar ni hos https://www.babydrommen.se/

Det var flera familjer som fick testa overallerna för att sedan lämna in objektiva omdömen. Bland annat nämns att den är har ”perfekt passform” och är ”otroligt vattentålig”. Det enda som lyfts upp som negativt är att den ”borde haft fler reflexer”. Testsidan ”Bäst-i-Test” sammanfattar det med att kvalitén är riktigt hög när testpanelen enbart ”klagar” på att modellen har för få reflexer.

”…med bravur”

Det finns ett flertal punkter som måste vara uppfyllda för att en barnoverall ska nå hög kvalité. Overallen ”bockar av alla måsten med bravur”. Även efter ett par timmars lek utomhus blir det inte tätt och för varmt om ryggen – något som lätt uppstår med för täta plagg.

Kragen får beröm för att den kommer ”lagom nära hakan” vilket gör att halsduk sällan är ett måste. Det som framförallt lyfts upp som en stor positiv punkt är hur vattentät den är. Även om barnet sätter sig i en vattenpöl, och sitter där en stund, så tränger inte vattnet igenom overallen. Detta är verkligen en punkt som skiljer ”agnarna från vetet” gällande vinterkläder för barn.

Prismässigt ligger Gotland på ”Mellanivå” och finns i storlekarna 74 – 98. Vilka som är de bästa skalkläderna för barn beror därmed på hur gammal barnet är. Den overall som vunnit tidigare vid två tillfällen, Reima Stavanger, hade visserligen storlek upp till 140 men säljs inte längre. Det är synd då overallen fick lysande recensioner och testresultat. I en recension nämns att enda nackdelen var priset och att den hade ”för få reflexer”. Med lite mer fokus på synlighet kan snart Reima komma med den ”kompletta overallen”.